Lainasin äitin essuu ja oli söpö. Sopis yhteen mun keittiön verhojen kans.
Omenapiirakka
2 ½ dl vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja
1 ½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
2 dl piimää tai kermaviiliä
75 g margariinia
1 kananmuna
Pinnalle:
4-5 omenaa
kanelia
sokeria
Vuokaan:
margariinia tai voita
korppujauhoja
Ennen uuniin menoa.
1. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele ja jauhota matala piirakkavuoka.
2. Sulata margariini. Pese omenat ja leikkaa ne lohkoiksi.
3. Mittaa kulhoon vehnäjauhot, sokeri, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja ruokasooda.
4. Lisää joukkoon kevyesti sekoittaen piimä, margariini ja muna.
5. Levitä taikina vuokaan, lado omenat päälle ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria.
6. Paista piirakkaa uunin keskitasossa n. 25-30 min.
Kahdesta annoksesta tulee pellillinen piirakkaa.
Vastaleivottuna vaniljajätskin kanssa, oi nam! Oli se kyl paremman näkönen ennen uuniin laittamista, mut kyl toi hyvältä maistu vaikka itse sanonki.
Resepti on mun 7. luokalla saadusta kotsankirjasta, Hyvää pataa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti