sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Omenainen lahja

Isänpäivä on tosiaan tänään. Lahjaan ei ollu varaa, mutta koska kotona olin, pystyin leipomaan. Äiti oli ainakin sitä mieltä, et ite tehty lahja on parempi ku ostettu. Ja kylhän kaikille maistu. Toi omenapiirakka on mun bravuuri. Leipominen on kivaa, mut harvoin tulee leivottuu. En oo viel kokeillu hirveesti leipoo mitään muuta. Varsinki jos on joku juhlapäivä kysees, nii en sillon viitti ruveta kokeilee jotain uutta jos meneeki pieleen. Mut ehkä seuraaval kerral ku oon kotona voisin kokeilla jotain uutta. Tampereella ei tuu leivottuu, ku tarvis ostaa kaikenlaista raaka-aineista kakkuvuokiin.

Lainasin äitin essuu ja oli söpö. Sopis yhteen mun keittiön verhojen kans.

Omenapiirakka
2 ½ dl vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja
1 ½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
2 dl piimää tai kermaviiliä
75 g margariinia
1 kananmuna

Pinnalle:
4-5 omenaa
kanelia
sokeria

Vuokaan:
margariinia tai voita
korppujauhoja

Ennen uuniin menoa.

1. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele ja jauhota matala piirakkavuoka.
2. Sulata margariini. Pese omenat ja leikkaa ne lohkoiksi.
3. Mittaa kulhoon vehnäjauhot, sokeri, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja ruokasooda.
4. Lisää joukkoon kevyesti sekoittaen piimä, margariini ja muna.
5. Levitä taikina vuokaan, lado omenat päälle ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria.
6. Paista piirakkaa uunin keskitasossa n. 25-30 min.
Kahdesta annoksesta tulee pellillinen piirakkaa.

Vastaleivottuna vaniljajätskin kanssa, oi nam! Oli se kyl paremman näkönen ennen uuniin laittamista, mut kyl toi hyvältä maistu vaikka itse sanonki.

Resepti on mun 7. luokalla saadusta kotsankirjasta, Hyvää pataa.

Ei kommentteja: